Als het aan de kat lag, sliep ze in Chat-o-Gand

HET LAATSTE NIEUWS GENTBRUGGE 09/09/2017 - 02u28

JOLINE (31) OPENT POEZENRESORT MET 15 SUITES EN ALL-INFORMULE

Als het aan de kat lag, sliep ze in Chat-o-Gand

De poezenhemel op aarde, die vind je sinds kort in Gentbrugge. Joline De Jaegher (31) heeft er het nieuwe kattenhotel Chat-o-Gand geopend, met 15 suites in elk een apart thema, een all-informule en een camera zodat je alles vanop je gsm kunt volgen. En heeft je huisdier snel last van heimwee, dan biedt Joline ook thuiswacht aan.
SABINE VAN DAMME

Een zicht op de verschillende suites van het hotel, elk in een eigen thema. - Foto James Arthur
Een zicht op de verschillende suites van het hotel, elk in een eigen thema. - Foto James Arthur
Chat-o-Gand is het nieuwste kattenhotel in Gent. Het was een kinderdroom van Joline De Jaegher, die er nu haar job van maakt. "Sinds 2010 ben ik al actief als kattengedragstherapeute", vertelt ze.

"Ik studeerde voor dierenartsassistent, en volgende daarna een postgraduaat toegepast diergedrag. Voor veel mensen klinkt het misschien raar, maar je kan met een kat echt wel veel bereiken. Het gaat niet om het 'trainen' van de kat, al kan dat natuurlijk ook. Maar het gaat om mensen die problemen hebben met hun kat. Bijvoorbeeld katten die niet zindelijk worden. Dan ga ik kijken waarom die kat niet op een kattenbak wil, en hoe dat aangepakt kan worden. Hetzelfde geldt voor agressieve katten, bange katten, noem maar op. De gedragstherapie doe ik dus vooral aan huis, al is dat natuurlijk niet goedkoop. Daarom ga ik hier in Gentbrugge ook een therapieruimte openen, waar mensen terechtkunnen met hun vragen. Dat is laagdrempelig."

Maar in de Achterdries in Gentbrugge, waar Chat-o-Gand gevestigd is, valt vooral het kattenhotel op.

"We hebben 15 suites, voor maximaal 2 katten per suite. En dat moeten dan katten zijn die ook thuis samenwonen. Per dag betaal je 19 euro, tenzij je de all-informule neemt, waarbij we ook verschillende keren per dag actief met de kat spelen. Die kost 24 euro per dag. In alle kattensuites staat een camera, zodat de baasjes via een app naar hun kat kunnen kijken. Bij de all-in is daar ook een laserlicht bij, zodat je vanop afstand met je kat kan spelen." Ook opvallend: elke suite is in een apart thema. Zo heb je onder meer de jungle-suite, de safari-suite en Atlantis-suite.

Voor bange katten biedt Chat-o-Gand ook thuiswacht aan, en voor mensen zonder auto is er zelfs kattentransport.

Trimsalon

"Binnenkort opent er zelfs een trimsalon voor katten, maar dat ga ik niet zelf doen. Voor de rest van de activiteiten krijg ik trouwens ook veel steun van mijn man en familie."

Ten slotte zijn er ook lezingen over katten, boeken over katten, en in de toekomst komt er zelfs een meubellijn voor katten. "En om het helemaal leuk te maken kan je via de website ook kattenfeestjes voor kinderen aanvragen. Die gaan niet hier in het kattenhotel door, maar bij de mensen thuis of op locatie. Het is mijn moeder die zich dan verkleedt als kat, en de kindjes op speelse wijze allerlei weetjes bijbrengt over katten en hun gedrag. Of een detectiveverhaal speelt met een kat in de hoofdrol."

 

Alle info vind je op www.chatogand.be, of op Facebook. Achterdries 29 in Gentbrugge.

Relevante links

Het Laatste Nieuws, Als het aan de kat lag, sliep ze in Chat-o-Gand