FAQ Kattengedragstherapie

Wat is de prijs voor een gedragstherapie?

Onze tarieven hangen af van uw woonplaats en of er een vervoersonkost bij komt. 

Hoe bereken ik de vervoersonkost?

U typt uw adres in in Google Maps. De vervoersonkost wordt berekend vanaf het centrum. Achterdries 29, 9050 Gentbrugge. U neemt het aantal km x 2 (heen en terug).

Moet ik altijd eerst naar de dierenarts?

Ja! Uw dierenarts dient eerst een medische oorzaak te kunnen uitsluiten. Zelfs al denkt u dat het gedrag niet fysiek, is toch is dit aan te raden! Katten doen er alles aan om zich niet ziek te tonen. Een van de manieren hoe we het wel te weten kunnen komen is als ze probleemgedrag vertonen. Een urine- en/of of bloedonderzoek kan noodzakelijk zijn om zeker te zijn dat de kat helemaal gezond is. 

Waarom betaal ik dit bedrag voor gedragstherapie aan huis?

Toegepast diergedrag is een studie op zich en best wel duur om te volgen maar hoogst noodzakelijk om een goede basis te hebben! Ook de vakliteratuur is duur, niet alle publicaties van onderzoeken zijn bvb vrij beschikbaar. Daarbij komen er heel wat uren werk (dat met plezier gedaan wordt!) kijken bij iedere therapie. 

  • 1 uur voorbereiding
  • 2-3 uur consultatie 
  • 1 uur opstellen van verslag (afhankelijk van de situatie)
  • 1-2 uur navolging

Je komt al snel aan circa 7 uur werktijd per therapie. De prijs aangerekend is incl. BTW.

Gedragstherapie kan ook heel wat centen sparen indien er problemen zijn die zware schade veroorzaken in een huis.

Wat is eigenlijk het werk van een kattengedragstherapeut?

Je kan het beroep op vele wijzen omschrijven: "kattentherapeut", "kattengedragstherapeut", "kattengedragsdeskundige", "kattenpsychogoloog" of misschien wel de meest gekende term "kattenfluisteraar". Het komt er echter allemaal op neer dat de therapeut  het gedrag van de kat observeert, probeert te begrijpen en aan de hand van advies ,indien nodig, probeert om te vormen naar meer gewenst gedrag. Alles wordt gebaseerd op het natuurlijk gedrag van de kat dat wordt beschreven in vakliteratuur.

Kan een therapeut garanties geven over het resultaat van een therapie?

Neen helaas niet, een resultaat van een therapie hangt af van verschillende factoren. De afkomst van de kat, de omgeving waar de kat is opgegroeid, de mogelijkheden om de huidige omgeving aan te passen, de motivatie van de kat om het ongewenst gedrag te vertonen, de mogelijkheden van u als eigenaar enzovoort... spelen allemaal een rol. Het is onmogelijk voor een gedragstherapeut om dan een uitkomst te garanderen. 

Hoe kan ik betalen?

Een betaling kan ter plekke of indien u graag een overschrijving maakt dit dan graag te voldoen voor aanvang van het consult.

Kan ik wat tips krijgen per e-mail?

Per mail tips krijgen in het wilde weg zonder de situatie van dichterbij bekeken te hebben, is meestal niet effectief. De beste aanpak is deze op maat tijdens een van onze consultatie mogelijkheden. Twijfelt u welke voor u mogelijk zijn, neem dan gerust contact op!

Kan ik stage volgen?

Bij Chat-o-Therapie is het momenteel niet mogelijk om stage te volgen. Tenzij je een stage volgt in het kattenhotel en dit daar in combinatie mee is.

Takenpakket:

  • Enkel een kijkstage is mogelijk