Kattengedragstherapeut

Joline De Jaegher is sinds 2010  na het succesvol afronden van de Post Graduaat Toegepast Diergedrag aan de Kaho Sint-Lieven, werkzaam als kattengedragstherapeute bij Chat-o-Gand. Voordien is ze opgeleid als dierverzorgster/dierenartsassistent aan de Hogeschool Gent. Deze opleidingen vormden een uitstekende basis om haar kennis en know-how verder uit te breiden specifiek naar katten toe. Sindsdien is het haar missie om het welzijn van katten te verbeteren, kattendiensten aan te bieden met kennis van zaken, problemen van huiskatten aan te pakken en kattenbaasjes en -liefhebbers te adviseren op maat.

Katten zijn slechts deels gedomesticeerd doorheen de eeuwen, ze zijn dus eigenlijk nog steeds een beetje wild gebleven. Toch zijn het  fantastische gezelschapsdieren waarbij mens en kat kunnen genieten van een hele fijne band samen. Deze relatie bestaat echter wel tussen twee heel verschillende wezens die de wereld elk totaal anders ervaren en interpreteren.  Het begrip van dat ‘anders zijn’ en het daaruit volgende respect voor dat andere wezen, de kat, zorgt voor minder problemen en een fijne wederzijdse relatie. Kennis over kattengedrag zorgt ervoor dat wij als mensen meer inzien wat katten nodig hebben en hen ook beter begrijpen. Er valt heel veel te leren over katten en  we weten absoluut nog niet alles over hen.  Mysterieuze maar super boeiende diertjes zijn het!"

 

Naast oprichtster van Chat-o-Gand is Joline medestichtend lid van de Vereniging voor Diergedragstherapeuten (VDG) welke in 2013 in het leven werd geroepen. De VDG beschikt over een deontologische code die door alle (geaccrediteerde) gedragstherapeutleden nageleefd dient te worden als voorwaarde tot het lidmaatschap. Tot slot is Joline ook de 'huiskattengedragstherapeut'' bij DreamCatchers, het unieke katvriendelijke kattenadoptiecafé te Gent.

 

Joline woont samen met haar man, 2 dochtertjes en twee “vrie wijze” poezen in ” ’t schuune” Gent! Verder vindt ze de vooroordelen over zwarte katten geheel onterecht en heeft ze als favoriete kattenspreuk: “Mensen die niet van katten houden waren in hun vorige leven vast een muis...”.