Steun uw kat

In het Resort is alles aanwezig wat uw kat nodig heeft, in principe moet u niets meebrengen.

Deze tips zijn niet verplicht maar wel absoluut aan te raden zeker voor gevoelige katjes en om iedere kat zichzelf zo snel mogelijk comfortabel te laten voelen in ons Resort, voor uw kat een vreemde omgeving.

Eigen eten

 • Uit onderzoek is aangetoond dat katten in stresssituaties liever voeding eten die ze al kennen. Daarom is het heel erg aan te raden dat u zelf het voer meebrengt dat uw kat gewoon is om te eten.Het is echter niet verplicht en indien u een flexibele kat heeft die graag vanalles eet voorzien wij kwalitatieve voeding van Royal Canin.
  • Indien u ervoor kiest om uw kat te laten meeëten van het hoteldiner, is het toch aan te raden om een beetje voeding van thuis mee te nemen om de overstap minder lastig te maken.
 • Eigen voeding meebrengen is wel verplicht indien uw kat een dieetvoeding te eten krijgt voorgeschreven door een dierenarts of indien het om een kitten gaat (tot 1 jaar).

kat aan etensbakje, kat zaagt om eten

Eigen geur

De eigen geur van een kat is een enorme geruststelling en geeft heel veel veiligheid.In een vreemde omgeving herkennen ze niets van geuren en dan kan het de kat echt goed doen om vertrouwde spullen om zich heen te hebben! Katten ruiken veel beter dan wij en wat voor ons misschien minder goed ruikt is voor hen dan weer zalig!

Eigen dekentjes en doekje

 • Neem een dekentje van thuis mee waar de katten de periode (weken) voor het verblijf meerdere malen op geslapen hebben.
 • Heeft uw kat geen favoriet dekentje? Leg dan een aantal weken voor de het verblijf een dekentje of een handdoek op de favoriete slaapplaats van uw kat.
 • Was aub de dekentjes NIET voor uw kat naar het Resort komt!Uit onderzoek is gebleken dan katten een voorkeur hebben voor fleecedekentjes (enkel bij langharige katten mee op te letten voor klitten)! Uitgezonderd natuurlijk indien er vlekken van urine, ontlasting of overgeven op het dekentje terug te vinden zijn. 
 • Indien u een hele goede band met uw kat heeft, kan ook uw geur op kledij geruststellend zijn. Bedenk maar eens of uw kat graag op die gedragen T-shirt of trui gaat liggen wanneer u deze neerlegt? Ook dit kan eventueel helpen uw kat meer op zijn gemak te stellen.

schildpad kat in slaapmandje

Eigen doosjes/schuilplaatsen

kat in kartonnen doos

 • Ook kartonnen dozen of slaapmandjes van thuis kunnen uw kat helpen om de overgang van thuis naar het hotel vlotter te maken. Plaats ook enkele weken voor het vertrek naar het Resort kartonnen dozen in de omgeving waar de kat veel tijd doorbrengt. Lok uw kat er  in  met eten, spel of kruiden!

Eigen krabgelegenheid

 • Door te krabben brengt een kat ook zijn eigen geuren aan in de omgeving. Het is een manier van communicatie (visueel en met geuren).  Heeft u een kleinere krabpaal die u makkelijk kan verplaatsen? Dan mag deze mee!
 • Heeft u een deurmat waar uw kat aan krabt? Neem gerust mee!
 • Vindt u dit niet zo handig dan is het aan te raden om gebruik te maken van kartonnen krabplankjes die u gemakkelijk mee kan nemen. Een reiskrabplek :-)! Je kan het vergelijken met ons pasport dat mee op reis gaat want die geuren bevatten voor katten ook belangrijke informatie!

kat krabt aan krabpaal

Eigen “kopjesplaats”

kattensnoet, grijs

 • Heeft u spullen waar uw kat heel graag kopjes aan geeft en passen die in een valies ;-) (uw salontafel kan helaas niet mee ;-) )? Dan mogen deze ook mee want daar hangt ook een vertrouwde en positieve geur aan!
 • Er zijn speciale masagecenters voor katten op de markt waar katten kopjes op kunnen geven en ook zo hun eigen geur kunnen afzetten. Deze zijn makkelijker te verplaatsen.