Kattengedragstherapie

Afhankelijk van de ernst en de duur van een bepaald ongewenst gedrag of gedragsprobleem heb je een ander type consult nodig. Een intensieve begeleiding kan gewenst of nodig zijn. Je kiest zelf voor welk concept je wil gaan.

We komen aan huis om het probleem  naderbij te bekijken en omdat sommige problemen ook opgelost kunnen zijn met basistips, bieden we ook de mogelijkheid om te consulteren in het centrum en dat bespaart dan de vervoersonkosten!

 

Expert consult @chatogand

In een EXPERT CONSULT @Chat-o-Gand doen we een analyse van het ongewenst gedrag en geven we je de tools mee om het probleem aan te pakken. Je bezorgt ons op voorhand beeldmateriaal van de omgeving en van de kat en gaan dan bij ons in de Therapie Suite samen aan de slag!

Zen consult @yourhome

In een Zen consult komt een van onze gedragstherapeuten bij je aan huis om samen met jou het ZEN-plan te doorlopen. 
Dit plan is gebaseerd op basis van de 5 domeinen welke worden gebruikt om richtlijnen op te stellen  om het welzijn van dieren te bepalen.  
Heel wat ongewenst gedrag wordt veroorzaakt door hoe de omgeving van een kat is ingericht (zonder dat we ons daar als mens bewust van zijn) en hoe we met hen omgaan. 

Wanneer het ZEN-plan,dat we tijdens het consult hebben opgesteld ,stapsgewijs is doorlopen is de kans groot dat het ongewenst gedrag daardoor al heel wat afneemt om zelfs gewoon opgelost raakt! Je krijgt alvast de belangrijkste tools mee om zelf aan de slag te gaan.
Laat je verbazen dat je wel degelijk iets aan het gedrag van katten kan doen ;-)!!

 

Expert consult deluxe @yourhome

Aan de hand van een uitgebreide vragenlijst en analyse ter plaatse achterhaalt de therapeut de mogelijke oorzaak van het ongewenst gedrag en stelt stapsgewijs een gedetailleerder  plan op. Daarnaast blijft ons TOP-team van therapeuten (Joline en Riet) gedurende 8 weken ter beschikking om je verder te adviseren per mail (maar liefst 8 contactmomenten zijn nadien nog inbegrepen!)

Bij langdurige of heel ernstige problemen is deze formule aan te raden. Zoals bvb conflicten tussen katten waarbij een herintroductie nodig is.