Overslaan en naar de inhoud gaan

Heb je echt alles geprobeerd? En was dat advies juist voor jouw situatie? Heb je alles op het juiste moment toegepast?

 Met alle respect, heb je dit advies van een geschoold iemand in kattengedrag gekregen? Indien niet, ben je niet zeker of dit gepast advies is.

Kreeg je een totaalpakket aan tips die je samen uitvoert? Hoe lang heb je die tip geprobeerd? Als je slechts 1 tip hebt geprobeerd en dan een paar dagen later een andere tip, dan heb je nog geen echte therapie ingezet. 

Een gedragstherapie is een totaalpakket aan tips en opvolging met bijsturing. 

 

Gedragstherapie is geen exacte wetenschap. Je moet het proberen en alle middelen om het te doen slagen samen inzetten. Waar een wil is een weg.

Het slagen is afhankelijk van factoren zoals, hoe lang het probleem al bestaat, wat de geschiedenis van de kat is, hoe goed je de adviezen kan opvolgen….

Niet alle factoren hebben ik of jij in de hand (bv de socialisatie van de kat, het karakter van de kat, de mogelijkheden in huis, jouw middelen, medische problemen, ....)

Maar als je het niet probeert, weet je ook niet of dit voor jouw situatie een oplossing is.

 

 

Het is een investering in elke goede relatie die je ooit nog zal hebben met katten!

  • Een gedragsconsultatie is een investering voor iedere relatie die je ooit nog zal aangaan met een kat! De adviezen die ik je kan geven zijn jaren later nog waardevol.
  • De ervaring en nuttige tips die ik heb opgedaan gedurende meer dan 12 jaar kan ik jou op maat aanbieden om het gedragsprobleem van je kat te verhelpen. 
  • In enkele uren tijd geef ik jou mee wat je nodig hebt om het gedrag van je kat aan te passen en het probleem op te lossen. Hiervoor heb ik letterlijk tientallen boeken voor ingestudeerd. Meer dan 15 000 euro aan opleidingen gespendeerd. En van geen enkele cent heb ik spijt :-). Ik weet dat iedere cent gediend heeft om mij meer te leren over katten en het welzijn van huiskatten en dat van hun baasjes beter te maken en dat draag ik mee voor de rest van mijn leven!

Het kan je heel wat geld besparen!

  • De schade die jouw kat mogelijks maakt bij bepaalde gedragingen zoals onzindelijkheid, sproeien en krabben, is vele malen hoger dan de prijs van het meest uitgebreide gedragsconsult.Hoeveel kost jouw zetel? 1000 -5000 euro? Je gordijnen? 1000-3000 euro? Je matras, 500-2000 euro? Je tapijt 400-1000 euro? Je vloer? Je kleding? Ik kan hier nog even doorgaan....
  • Door 139- 689 euro te investeren zou je gemakkelijk duizenden euro’s kunnen besparen.
  • Aan een uitgebreid consult heb ik al gemakkelijk 8 uur werk. In het uitgebreide pakket met 8 weken opvolging krijg je zelfs een fixe korting: Voor 1 uur gedragsconsultatie en begeleiding betaal je 139 euro. In een uitgebreid pakket help ik jou gemiddeld 8 uren met advies en bijsturing verdeeld over de 8 weken. 8 x 139 euro= 1112 euro. Dat betekent maar liefst een VOORDEEL van 423 euro!

 

Bekijk hier onze mogelijkheden voor stage te volgen!

Neen we kunnen geen kwalitatief advies geven per mail. De beste aanpak is de aanpak op maat tijdens een van onze consultatie mogelijkheden

 

 

 

Ja! Jouw dierenarts dient eerst een medische oorzaak volledig uit te sluiten. 

Katten zijn meesters in het verbergen van pijn en ziekte. 
Ze zullen instinctief zo weinig mogelijk signalen geven dat er iets mis is. Dit is een beschermingsmechanisme om er door grotere roofdieren niet uitgepikt te worden als ‘zwak’.  

Medische problemen komen meestal slechts aan het licht wanneer de kat al langere tijd met pijn en ongemakken kampt. Het vertonen van ongewenst gedrag kan een eerste teken zij dat er iets aan de hand is!

Voor je er van uit gaat dat het probleem gedragsmatig is, is steeds een grondig onderzoek door de dierenarts nodig. Aanvullend onderzoek zoals een urine- of bloedonderzoek kan noodzakelijk zijn om zeker te zijn dat je kat gezond is. Vanaf de leeftijd van 10 jaar is een preventief bloedonderzoek zelfs jaarlijks aan te raden! 

Raadpleeg in het kader van ongewenst gedrag van je kat dus altijd eerst de dierenarts.

Tips om stressless naar je dierenarts te gaan vind je HIER!

Voor elk ongewenst kattengedrag dat je maar kan bedenken:

  • Sproeien in huis
  • Onzindelijkheid
  • Angstig kattengedrag
  • Agressie tussen katten
  • Agressie naar mensen
  • Zelfverminking
  • Vernielgedrag
  • Nachtelijke activiteit
  • Miauwen
  • Krabben aan meubelen
  • Pica, het eten van oneetbare spullen
  • Te veel aandacht vragen
  • ....

 

Je kan het beroep op vele wijzen omschrijven: "kattentherapeut", "kattengedragstherapeut", "kattengedragsdeskundige", "kattenpsycholoog" of misschien wel de meest gekende term "kattenfluisteraar". 
Het komt er echter allemaal op neer dat de therapeut het gedrag van de kat observeert, probeert te begrijpen en aan de hand van advies, waar nodig, probeert bij te sturen naar meer gewenst gedrag. Alles wordt gebaseerd op het natuurlijk gedrag van de kat, afkomstig uit kennis uit de vakliteratuur.


 

Katten die in het dagelijkse leven minder stress hebben, zijn doorgaans beter te behandelen. Stress stapelt zich op wanneer de kat geen adempauzes heeft van stresserende gebeurtenissen. Te veel kan zich uiten in ongewenst gedrag in huis, maar mogelijks ook op de trimtafel, waardoor behandelen moeilijker kan worden. Om stress in huis aan te pakken en advies op maat te krijgen, bekijk je best even onze mogelijkheden om je hiermee te helpen.

Enkele basistips:
•    Plan een trimconsult niet te dicht bij een andere stresserende gebeurtenis, zoals bvb de dierenarts of een vakantie. Spoedgevallen zijn natuurlijk altijd een uitzondering!
•    Maak het je kat zo comfortabel mogelijk om te reizen. Leer je kat om reizen minder beangstigend te vinden. Uitgebreide tips daarover vind je terug in dit blogartikel  en zijn gelijkaardig aan die om te reizen naar de dierenarts.
•    Speel net voor je moet vertrekken nog heel even met de kat of biedt thuis nog wat ontspannende kruiden aan zoals valeriaan. 
•    Zorg ervoor dat je zelf zo rustig mogelijk bent en de kat ook rustig in de transportmand plaatst. 
•    Neem een dekentje met de eigen geur en het haar van de kat mee in de transportmand. En nog een extra voor op de trimtafel.

Lees ook even onze blog over "Stresspreventie bij trimconsulten".
 

Je kan de algemene voorwaarden hier raadplegen.